Головний зміст

738859 news01 липня 2019 року заступник голови Київського районного суду м.Одеси Микола Тонконоженко взяв участь у нараді з питань конвоювання підсудних та обвинувачених в судових установах.

 

 

 

 

Нарада відбулась за участю керівництва ТУ ДСА України в Одеській області, голів та суддів районних судів м. Одеси та Одеської області, представників ГУ НП в Одеській області, Управління поліції охорони в Одеській області, Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та Регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області .

DSC 0189 1

Метою зустрічі було забезпечення встановлених Конституцією України та Конвенцією «Про захист прав людини і основоположних свобод» прав обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою суду осіб, а також для забезпечення безпеки учасників процесу та дотримання порядку під час слухання кримінальних справ місцевими загальними судами м. Одеси та Одеської області, і виконання вимог «Інструкції з організації конвоювання та тримання в судах обвинувачених (підсудних), засуджених за вимогою суду» та для забезпечення безпеки учасників процесу та дотримання порядку під час слухання кримінальних справ місцевими загальними судами м. Одеси та Одеської області.

DSC 0202 2

Зазначимо, що в Київському районному суді міста Одеси проблем з конвоюванням не виникає, порушень прав права підсудних не виявлено, доступ до питної води та харчування забезпечений належним чином.

За результатами робочої наради учасники прийшли до висновку щодо створення робочої групи з метою захисту прав і інтересів всіх учасників судових проваджень.