Головний зміст

sud s naruchnikamiКиївський районний суд м. Одеси оголосив вирок чоловіку, якого обвинувачували у вбивстві чотирьох жінок, семи розбійних нападах, грабежах та зґвалтуванні малолітньої.

 

 

 

 

Згідно вироку суду, події відбувались протягом 2013-2015 років. Чоловік, раніше неодноразово засуджений за скоєння злочинів проти власності, скоїв серію злочинів задля власного збагачення.

Злочини скоювались за типовим сценарієм: обвинувачений на автомобілі зупинявся біля жінок, які шукали попутний транспорт та погоджувався підвезти їх до потрібного місця.

Під час поїздки він з’їжджав з дороги у безлюдне місце та, застосовуючи фізичне насильство, знімав з жінок золоті прикраси, забирав мобільні телефони, гаманці та інше майно.

Якщо жертва починала чинити опір та кликати на допомогу – він її вбивав, шляхом задушення.

Таким чином, обвинуваченим було скоєно вбивство чотирьох жінок з корисливих мотивів, грабежі, а також сім розбійних нападів із застосуванням фізичного насильства.

Окрім цього, чоловік скоїв зґвалтування 8-річної дівчинки, яка спала у своєму будинку.

В судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину лише у скоєнні розбійних нападів та грабежів, але не визнав її у скоєнні вбивств з корисливих мотивів та зґвалтуванні.

Розглянувши справу, колегія суддів визнала обвинуваченого винним за всіма епізодами та призначила йому найсуворішу міру покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

Зазначимо, що вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.