Головний зміст

zagl rauКлючовим питанням засідання стало захист прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності в рамках масових системних порушень прав адвокатів з боку працівників правоохоронних органів та безпрецедентний наступ на конституційний статус інститут адвокатури в Україні. Про це повідомили на сайті НААУ.

 

 

 


"В останні декілька тижнів ми стали свідками надзвичайних подій, які ведуть нашу країну до небезпечної межі. Якщо вони будуть далі розгортатися, а для цього є всі підстави, нас чекає колапс правової держави, руйнування верховенства права, конституційних засад захисту прав і свобод громадянина", - зазначила у своєму виступі Голоа НААУ, РАУ Лідія Ізовітова.


На засідання РАУ не з'явилися раніше запрошені Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник та застуник Генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.


"Ми маємо всі підстави заявити, що адвокатура була призначена легкою ціллю детективів для здобуття переваги у міжвідомчій конкуренції", - зазначила Лідія Ізовітова.


Боротьба з порушеннями прав та гарантій адвокатської діяльності, спробами тиску на захист, втручаннями в адвокатську діяльність є пріоритетом діяльності НААУ.