Головний зміст

MoneySavingsДо Київського районного суду м. Одеси надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в ухиленні від сплати податків, легалізації коштів одержаних злочинним шляхом та службовому підробленні. 

 

 

За версією слідства, керівник однієї з компаній разом із невстановленими особами розробив план, направлений на ухилення від сплати податків.    

Наприклад, підозрюваний прийняв рішення реалізовувати куплений товар у суб’єктів господарювання за готівкові кошти без відображення таких операцій в бухгалтерському обліку та фінансовій звітності підприємства.

При цьому, за версією слідства, в балансових звітах підприємства, які подаються до контролюючих податкових органів, вказувалися завідомо неправдиві відомості про залишок товарів на балансі товариства.  

Загальна сума збитків внаслідок вищевказаних дій становить близько 767 млн грн.

Таким чином, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 121 млн гривень.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.