Головний зміст

IMG 5398Сьогодні, 08 квітня 2024 року голова суду Сергій Чванкін та судді Київського районного суду міста Одеси Оксана Куриленко, Володимир Петренко та Любов Калініченко взяли учать у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Новели цивільного процесуального законодавства: цивільна юрисдикція, процесуальні строки.

 

IMG 5427

IMG 5623

IMG 5599

Захід організовано кафедрою цивільного, нотаріального і виконавчого процесу під головуванням доктора юридичних наук, професора Неллі Голубєвої.

Із вступним словом виступив декан факультету цивільної і господарської юстиції Денис Колодін. «Це вже восьма конференція з девʼяти , в якій я беру участь. Я дуже радий, що в рамках тижня цивільного процесу проходить безліч заходів, у яких студенти із задоволенням беруть участь. Особливу подяку хочу висловити колективу Київського району суду міста Одеси і особисто Сергію Чванкіну, які завжди підтримують ініціативи нашого факультету», - зазначив Денис Колодін.

IMG 5593

IMG 5418

Голова Київського районного суду м.Одеси під час вітального слова зазначив: «Дуже приємно, що кафедра цивільного, нотаріального та виконавчого процесу НУ «ОЮА» вже багато років співпрацює з нашим судом, запроваджуючи спільні ініціативи та проєкти. З впевненістю можу сказати, що студенти, які проходять стажування і практику в суді, а згодом працевлаштовуються до нас, отримують необхідні практичні навички. Судді нашого суду, незважаючи на значне навантаження, беруть участь у заходах , які підвищують рівень підготовки та обізнаності майбутніх правників про суди і судову владу в цілому».

IMG 5423

«Є сфери життя , які не можуть зупинятися навіть в умовах воєнного стану. Це стосується і судочинства, і розвитку науки зокрема. Сьогодні ми разом з практиками - суддями і адвокатами, розглянемо практичні аспекти застосування деяких положень ЦПК України. Дуже позитивним є те, що судді знаходять час, активно беруть участь у наукових заходах, ставлять нам питання та відкриті до співпраці», - зазначила Неллі Голубєва.

IMG 5577

«Людина звертається до суду із прагненням отримати результат, тобто вирішення своєї справи. Тому зазвичай особи, які звертаються до суду не хочуть розбиратися з питаннями судової юрисдикції. Проблемні питання із застосування судової юрисдикції виникають доволі часто. Тому сьогодні ми звернемо особливу увагу на цю тему», - додала Неллі Голубєва.

IMG 5588

IMG 5437

Професор кафедри цивільного, нотаріального і виконавчого процесу , доктор юридичних наук Ігор Андронов висвітлив тему, пов’язану із судовою юрисдикцією за зв’язком справ.

IMG 5475

IMG 5505

Д.ю.н, професор Наталія Волкова окреслила проблемні аспекти територіальної підсудності та її видів у цивільному судочинстві.

IMG 5414

IMG 5411

Щодо управління справами у судах як передумови дотримання процесуальних строків доповів к.ю.н, доцент кафедри Ілля Бут.

IMG 5546

IMG 5538

IMG 5541

Захід також супроводжувався активною дискусією та обміну думками щодо сталості практики Верховного суду щодо критеріїв розмежування судової юрисдикції.

IMG 5512

 

 

IMG 5552

IMG 5536

IMG 5579