Головний зміст

1aaf293aacf0c6b8c6e32b2cf724de1aНа даний час сплили строки подання електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2015 рік. За результатами їх опрацювання вже готується більше 9 тисяч справ про адміністративні правопорушення. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповідно до місця розташування Національного агентства з питань запобігання корупції та вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення всі ці справи повинен розглядати Печерський районний суд міста Києва. Проте така концентрація справ в одному суді унеможливить їх якісний розгляд та фактично заблокує роботу суду, що дозволить правопорушникам уникнути покарання. 
 
 
Тому, на підставі вищезазначеного, народні депутати подали до Верховної Ради України Проект Закону № 5373 «Про внесення змін до статті 276 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо місця розгляду справ про порушення вимог фінансового контролю (електронних декларацій)».
 
 
В законопроекті пропонується внести зміни, якими передбачити розгляд справ про порушення вимог фінансового контролю за місцем проживання порушника, окрім справ щодо порушень службових осіб, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище згідно зі ст. 50 Закону України «Про запобігання корупції», які пропонується розглядати за місцем роботи порушника.
 
 
Таким чином, прийняття законопроекту дасть змогу перенести розгляд цих справ в залежності від статусу особи порушника або за місцем його проживання, або за місцем його роботи. Це в свою чергу дозволить розвантажити роботу Печерського районного суду міста Києва і сприятиме невідворотності покарання за вчинене правопорушення.