Головний зміст

61185На цьому наголосив Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк під час зустрічі з експертом з питань навчання та підвищення кваліфікації суддів проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Драгомиром Йордановим.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У зустрічі також взяли участь експерт проекту Європейського Союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» Оксана Матіаш та начальник відділу міжнародного співробітництва Верховного Суду України Ліна Губар.
 
 
Метою зустрічі було обговорення питань, пов’язаних з майбутнім навчанням новообраних суддів Верховного Суду орієнтовно в березні – квітні 2017 року.
 
 
Ярослав Романюк поінформував європейського експерта про хід судової реформи в Україні та підкреслив, що саме професійний суддя стоїть у центрі уваги реформи, а суспільство потребує кваліфікованих і досвідчених суддів.
 
 
Тому, переконаний Голова Верховного Суду України, слід виважено підійти до процесу навчання новообраних суддів найвищого судового органу, звернувши особливу увагу на тих з них, які не мали досвіду роботи в суді касаційної інстанції та в судах взагалі.
Тлумачення норм закону та дотримання принципу верховенства права є важливими компонентами при здійсненні правосуддя суддею суду касаційної інстанції.
 
 
Крім того, Ярослав Романюк зупинився на питанні добору експертів для проведення тренінгів у Верховному Суді.
 
 
Нагадаємо, що проект «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», який впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу, надає допомогу в розробці загальної стратегії реформ сектору юстиції.Загальна мета Проекту полягає у сприянні зміцнення верховенства права в Україні. Ця ініціатива, тривалістю в три роки, об’єднує більшість установ сфери юстиції України для того, щоб розробити і впровадити загальну і колективну стратегію реформ. Стратегія впроваджується за допомогою механізму координації між установами сфери юстиції і буде реалізована шляхом гарантованого довгострокового фінансування з боку Уряду України.
 
 
 
.