Головний зміст

srtjryujСоціальний захист ветеранів війни, які врятували наше мирне майбутнє, є і завжди залишатиметься основним пріоритетом. Ветерани, які здобули Велику Перемогу, мають постійно відчувати реальну турботу і представники судової влади не залишаються осторонь.

 

 

 

 

15 листопада голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та суддя Ігор Борщов вже вдруге завітали до ветерана війни Орлової Ази Костянтинівни.

IMG 8023

 

Народилась Аза Костянтинівна 20.08.1924 р. в с. Маяки. В 1942 році стала зв'язковою загону ім. Сталіна. Друкувала на друкарській машинці листівки, розклеювала їх по місту. Варила їжу для партизан і передавала в катакомби. Вела пропаганду в чехословацьких частинах, за їжу вимінювала у них зброю. Була нагороджена орденами "Знак пошани", "За мужність", медаллю "За перемогу над Німеччиною" та ін.

 IMG 8031

 

Незважаючи на поважний вік, Аза Костянтинівна бере активну участь у громадсько-політичному житті краю, розкриває  молоді всю правду про лихоліття війни і ціну перемоги.

92 – річна Аза Костянтинівна очолює секцію партизан комітету ветеранів Київського району та співає в муніципальному хорі «Бойові подруги».

 IMG 7997

 

«Нажаль ветеранів Великої Вітчизняної війни майже не залишилось. Ми повинні приділяти більше уваги людям, які пережили страшні часи»,- сказав Сергій Чванкін та передав від суддів Київського районного суду м.Одеси медичні препарати, яких потребує Аза Костянтинівна.

 

IMG 8026

 

На завершення зустрічі судді пообіцяли частіше навідувати героїню та побажали їй міцного здоровя  та довгих років життя.

 

IMG 7993