Головний зміст

nabuЗадля спрощення та посилення взаємодії, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Бюро із запобігання та боротьби з корупцією (KNAB) Латвійської республіки підписали Меморандум про порозуміння.

 

 

 

 

 

Текст Меморандуму підписали директор НАБУ Артем Ситник та голова латвійського Бюро Ярослав Стрельченок 15 листопада у місті Рига в рамках 16-ї щорічної конференції Форуму «Європейські партнери проти корупції» (ЕРАС).

Документ передбачає, що сторони використовуватимуть канали міжнародної співпраці у здійсненні слідчих, оперативних, контрольних та аналітичних заходів у сфері боротьби з корупцією.

Директор НАБУ підкреслив, що в ході розслідувань корупційних злочинів Бюро звертається до правоохоронних органів інших держав задля отримання міжнародно-правової допомоги, і з латвійського боку відповіді надходять  досить оперативно.

Також, у рамках задекларованої співпраці НАБУ та KNAB планують проводити міжнародні навчальні візити та спільні тренінги, обмінюватися експертами, брати взаємну участь у конференціях, семінарах, практикумах, проектах і програмах щодо запобігання та боротьби з корупцією.