Головний зміст

711495ftfgf00Вища рада юстиції, розглянувши питання про забезпечення реалізації права громадян та юридичних осіб на звернення зі скаргами щодо дисциплінарного проступку судді затвердила зразок дисциплінарної скарги, розроблений відповідно до вимогу Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року № 1402-VIII.

 

 

 

 

Відповідно до частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддю може бути притягнуто до дисциплінарної відповідальності в порядку дисциплінарного провадження. Згідно з частиною першою статті 107 цього Закону право на звернення зі скаргою щодо дисциплінарного проступку судді (дисциплінарною скаргою) має будь-яка особа; громадяни здійснюють зазначене право особисто або через адвоката, юридичні особи – через адвоката, органи державної влади та органи місцевого самоврядування – через своїх керівників або представників.

Згідно з підпунктом 1 пункту 161 Розділу XV «Перехідні положення» Конституції України з дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» до утворення Вищої ради правосуддя її повноваження здійснює Вища рада юстиції.

Затверджені зразки скарги можна переглянути за посиланням: http://www.vru.gov.ua/add_text/155