Головний зміст

studentДо Київського районного суду завітали студенти 5-го курсу факультету цивільної та господарської юстиції Національного університету "Одеська Юридична академія". Вони мали можливість поспілкуватися із суддею Куриленко Оксаною Михайлівною.

 

 

 

Оксана Михайлівна розповіла студентам про порядок роботи Київського районного суду, категорії справ, які розглядає наш суд та особливості їх розгляду. Таким чином, студенти дізналися про практичне застосування теоретичних норм матеріального та процесуального права.

 

IMG 8511

Розказала суддя й про те, що судді беруть активну участь у круглих столах,  форумах та інших заходах щодо реформування судової влади в Україні. До того ж, такі зустрічі зі студентами та школярами, як ця, проходять в суді щотижня, адже "спілкування з дітьми популяризує нашу професію".

 

IMG 8514

 

IMG 8585

Також вона розказала про благодійну діяльність суду – лише на цьому тижні судді відвідали ветеранів та побували в дитячому будинку. 

 

IMG 8589

 

В ході бесіди студенти задавали питання та отримували на них відповіді. Зокрема, цікавилися проектом "Електронний суд": Оксана Михайлівна не лише розповіла, а й продемонструвала на прикладі роботу системи.

 

IMG 8611

Після розмови студенти відвідали відкрите судове засідання під головуванням Олени Василівни Васильків.

IMG 8628

На завершення гостям провели екскурсію приміщенням суду: вони відвідали канцелярії, інформаційний центр, кабінет прийому громадян та архів.