Головний зміст

logo bosniyaВізит делегації Вищої ради юстиції разом з представниками Київського районного суду міста Одеси до органів правосуддя Боснії та Герцеговини триває.

 

 

 

 

 

 

Вчора, 22 листопада, голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, член ВРЮ Тетяна Малашенкова, голова ДСА України Зеновій Холоднюк, голова Київського районного суду м.Одеси Сергій Чванкін та суддя цього ж суду Володимир Петренко, суддя від Норвезької місії з питань верховенства права в Україні Даг Братоле та керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід М.Вон взяли участь у презентації компетенції та досягнень Вищої ради суддів та прокурорів та секретаріату Ради. Представники  української делегації зустрілися з членами ВРС та прокурорів, які розповіли про діяльність свого органу та судової системи в цілому.  Голова ВРС та прокурорів зазначив, що до судової реформи  в Боснії і Герцеговині діяло 78 судів, зараз - 47, прокуратур у країні було 103, зараз – 90.

 

IMG 7466 1

 

До повноважень  Вищої ради суддів та прокурорів належить призначення суддів та прокурорів, притягнення їх до дисциплінарної відповідальності, а також моніторинг результатів їх роботи. 11 членів ВРС та прокурорів Боснії і Герцеговини – це судді та прокурори, 2 члени є адвокатами, одного члена призначає парламент та одного - Рада міністрів.

 

Голова ВРС та прокурорів повідомив, що на розвиток електронної системи правосуддя донорами (Норвегією та США) було виділено 22 мільйони доларів.

 

IMG 7464 1

З минулого року в судах Боснії і Герцеговини було запроваджено електронний архів, куди в першу чергу вносили архівні судові справи, починаючи з 1940 року. На сьогоднішній день в електронному архіві зберігаються 3 мільйони сторінок судових справ.

Також гостям презентували системи моніторингу інфраструктури інформаційних та комунікаційних технологій. Учасники зустрічі обговорили технічні та правові аспекти імплементації Системи Управління Справами.

 

IMG 7465 1

 

 

IMG 7467 1

 

IMG 7468 1

 

IMG 7469 1

 

IMG 7470 1

 

 

«Зустріч була дуже продуктивною і нами в Україні будуть підведені підсумки для того, щоб ми могли перейняти найкраще у боснійських колег», - зазначив Сергій Чванкін.