Головний зміст

bratoleОдним з поважних гостей на урочистому з’їзді Асоціації слідчих суддів, що відбувся 25 листопада, був Даг Братоле.

 

 

 

 

 

 

Суддя від Норвезької місії з питань верховенства права в Україні розповів, що з початку квітня він вже всьоме прилітає до нашої країни і радий співпрацювати з українськими колегами.

Свою доповідь Даг Братоле розпочав з таких слів: «Пишаюся тим, що я - суддя. Це не так про честь, як про відповідальність. Ми, маємо обов’язки не тільки перед сторонами, а перш за все перед суспільством. Тому, судді повинні бути захищеними, здійснюючи правосуддя».

Тема виступу норвезького гостя - «Захист суддів від нападів псевдоактивістів». Містер Даг розповів, що став такою жертвою псевдоактивістів у Харкові. Йому пощастило уникнути неприємностей, адже харківський суддя відреагував дуже професійно та вдало, бо не дозволив активісту вплинути на свою роботу.

Гість зауважив, що сьогодні склалась така ситуація в країні, коли політики, прокурори, чиновники бажають керувати, тиснути та впливати на рішення суддів.

«Ми повинні не лише бути незалежними, але й розуміти в чому вона полягає. Коли судді це зрозуміють, люди перестануть намагатися впливати на нас. Це те, що ЄСПЛ називає – «правосуддя має бути здійснене»», - зазначив пан Даг.

Закінчуючи свою доповідь, суддя сказав, що насолоджувався сьогоднішньою дискусією. «Ви працюєте злагоджено та старанно. Потрібно прикласти максимум зусиль і через декілька років Україна стане важливою країною у Європі. Я сподіваюсь, що у вас все вийде»,- додав він на останок.