Головний зміст

1 7Вчора, 11 липня 2017 року, Вища рада правосуддя під час засідання розглянула скаргу судді Приморського районного суду міста Одеси Лабунського Володимира Миколайовича на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 квітня 2017 року № 781/3дп/15-17 про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 

 

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що суддя Лабунський В.М. допустив порушення норм процесуального права, однак вони не є такими, що безспірно свідчать про вчинення істотного дисциплінарного проступку.

 

Також доповідач повідомив, що фактів, які підтверджували б грубу недбалість чи навмисне порушення закону суддею під час розгляду судової справи та прийняття судового рішення, не встановлено.

 

«Суддя характеризується позитивно, раніше до дисциплінарної відповідальності не притягувався, вчинений ним проступок не є грубим, не мав системного характеру та негативних наслідків для громадянина Ч.», - додав Вадим Беляневич.

 

Вивчивши скаргу та матеріали дисциплінарного провадження, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Беляневича В.Е., суддю Лабунського В.М., Вища рада правосуддя вирішила скасувати частково рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 12 квітня 2017 року № 781/3дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Приморського районного суду міста Одеси Лабунського Володимира Миколайовича.

 

Таким чином, ВРП постановила нове рішення, яким відмовила у притягненні до дисциплінарної відповідальності Лабунського Володимира Миколайовича. Дисциплінарне провадження стосовно судді припинено у зв’язку із закінченням строків.