Головний зміст

nazkНАЗК в своїх рішеннях про результати повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, встановлює достовірність чи не достовірність зазначених у е-деклараціях відомостей.

 

 

 

 

 

 

Якщо відомості достовірні - рішення надсилаються декларанту для ознайомлення.

 

Якщо виявлені недостовірні відомості, НАЗК повідомляє про це декларанта та керівника органу, де працює декларант. Якщо дії не передбачають адміністративної або кримінальної відповідальності, НАЗК вносить припис. У випадку наявності підстав для відповідальності Агентство направляє матеріали справи до НАБУ, ГПУ, МВС.

 

НАЗК може скласти окреме рішення НАЗК та направити до суду протоколи про адміністративні правопорушення.

 

Усі рішення про результати здійснення повної перевірки декларацій, затверджені на засіданнях НАЗК, оприлюднюються на офіційному веб-сайті агентства.

 

Станом на серпень поточного року НАЗК розглянуло інформацію з 376 звернень. На підставі цієї інформації НАЗК прийняло рішення про проведення повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування щодо 220-ти суб’єктів декларування та поданих ними 265-ти декларацій за 2015, 2016 роки.

 

 

perevirky1_0.jpg