Головний зміст

011116 3Сьогодні в Одеському окружному адміністративному суді відбувся  семінар на тему «Комунікації в судовій системі», в якому взяли участь судді Київського районного суду м. Одеси Володимир Петренко, Олена Коваленко та Геннадій Войтов. Організатором став канадський Проект підтримки судової реформи в Україні.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
На семінарі були присутні гості з Канади – Майкл МакДональд, Голова Вищого суду провінції Нова Шотландія та Дені Жак, суддя  Вищого суду провінції Квебек, які розповіли про взаємозв’язок суддівської незалежності та відповідальності, а також участь суддів та апарату суду провінції Нова Шотландія та провінції Квебек в комунікаціях та зв’язках з громадою.
 
011116 1
 
 
Дженіфер Стеірс, Директор з питань комунікацій Офісу забезпечення судової влади провінції Нова Шотландія,здійснила презентацію з питань важливості комунікацій в судовій реформі, у питаннях довіри громадськості та поділилася найкращими практиками на прикладі провінції Нова Шотландія.
 
011116 2
 
 
Науковий експерт, професор університету Торонто Пітер Соломон розповів про інноваційні підходи в європейських країнах до пропагування судових реформ, спрямованих на збільшення прозорості судової системи і ширшого залучення суспільства Професор Михайло Буроменський, доктор Юридичних наук, член Конституційної комісії, директор Інституту прикладних гуманітарних досліджень, висвітлив ключові аспекти, які необхідно врахувати судам і суддям при розробці та впровадженні комунікаційних стратегій, беручи до уваги сучасну політичну та соціальну ситуацію в країні.
 
 
Також відбулося обговорення проблеми внутрішньої комунікації між організаціями та зовнішньої комунікації з громадськістю, висвітлені найкращі існуючі практики.
 
 
Як підсумок заходу, учасники семінару розробили план дій для покращення комунікації в судовій системііз головними зацікавленими сторонами, що дозволить відновити довіру та повагу громадян до судової влади України.