Головний зміст

729 486 561d1164c2f93Уряд привів акти Кабінету Міністрів у відповідність до законодавства щодо документів, які підтверджують громадянство України. Відповідні зміни внесено постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2016 р. № 745.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про це повідомили на сайті відомства. 
 
 
Зокрема, затверджені зразки та технічний опис бланка паспорта у формі картки та Порядок його оформлення видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення приведені до вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України". 
 
 
Крім того, з прийняттям зазначеного акта паспорт громадянина України буде: 
 
видаватися центрами надання адміністративних послуг; 
виготовлятися тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій; 
видаватися кожному громадянину України, який досяг чотирнадцятирічного віку; 
оформлюватися для осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, - на кожні 10 років; 
 
 
містити інформацію про податковий номер (реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків) або повідомлення про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.