Головний зміст

134442Сьогодні ВРУ прийняла постанову № 5060, якою затвердила порядок денний 5 сесії Верховної ради 8 скликання. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Згідно з цією постановоюВерховна Рада зняла з розгляду 169 законопроектів, які за висновками комітетів втратили актуальність та пропонуються на відхилення з інших підстав. Серед них -ліквідація приватних монополій,скасування плати за оформлення документів на земельні ділянки для населення, встановлення мораторію на відключення водо-, тепло-, газопостачання, електропостачання, послуг водовідведення населенню України, надання права народному депутату України на отримання інформації та ознайомлення з матеріалами справи на стадії досудового слідства.
 
 
Також на доопрацювання повернуто 66 законопроектів. Серед яких: про встановлення мораторію на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги, про запровадження принципу мовчазної згоди при наданні житлових субсидій,про лікарські засоби, щодо запобігання незаконному видобуванню та введенню в обіг бурштину та виробів з його використанням, щодо запобігання корупції у судовій системі, щодо посилення відповідальності за підкуп виборців тощо.
 
 
53 законопроекти були відкликані їх ініціаторами. Це, зокрема, законопроекти про тимчасово окуповану територію України, про загальнообов’язкове соціальне медичне страхування,про встановлення мораторію на виселення, стягнення житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за житлово-комунальні послуги і припинення їх надання.