Головний зміст

dsdЗаступник Глави Адміністрації Президента України, секретар Національної ради реформ, Дмитро Шимків на прес-конференції відзвітував про результати роботи проектного офісу Нацради, а також представив звіт – Моніторинг прогресу реформ за 9 місяців 2016 року -  про це зазначається на офіційному сайті Президента України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Про високу ефективність діяльності Нацради та про компетентність командисвідчать  високі темпи розробки та впровадження реформ армії, виборчої системи, децентралізації, системи державних закупівель, освіти.
 
 
Дмитро Шимків наголосив, що в рамках антикорупційної реформи запущено комунікаційну платформу «Декорупція» з метою забезпечення ефективної комунікаційної підтримки антикорупційних ініціатив. Крім того, 1 вересня 2016 року система е-декларування прийнята в постійну експлуатацію.
 
 
Запущено реформу публічних закупівель. Завдяки використанню електронної системи публічних закупівельProZorro, понад 5 млрд грн. вивільнених державних коштів можуть бути використані більш ефективно – на пріоритетні проекти в економічній та соціальній сферах. Приріст у третьому кварталі склав 3 млрд. грн.
 
 
В рамках реформи правоохоронної системи з листопада 2015 по вересень 2016 років тривала атестація співробітників Національної поліції. Всього атестацію проходили понад 68 тис. працівників. Понад 5 тис. не пройшли її.
Серед етапів проведення судової реформи у 3 кварталі 2016 року набула чинності низка законів, зокрема, конституційні зміни та «Про судоустрій та статус суддів». Очікується ухвалення двох важливих законів «Про вищу раду правосуддя» та «Про конституційний суд».
 
 
Продовжується реформування фінансового сектору. 15 вересня Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершила другий перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування (ExtendedFundFacilityArrangement, EFF), і схвалила виділення третього траншу цього кредиту на суму близько $1 млрд. Протягом року обсяг депозитів зріс до 200 млрд грн.
 
 
В процесі реформування управління державною власністю 36 державних компаній (85% усіх активів) з 45 отримали висновки про проходження аудиту фінансової звітності або знаходяться у процесі аудиту.
 
 
Заступник Глави Адміністрації Президента України також розповів, що проектний офіс НРР буде розділений на Офіс впровадження реформ (ReformsDelivery Office) та Офіс підтримки Національної ради реформ. Офіс впровадження реформ буде підпорядковуватися безпосередньо Прем’єр-міністрові України для максимально швидкої та ефективної їх імплементації.
 
 
Офіс підтримки Національної ради реформ продовжить організовувати засідання Національної ради реформ, проводитиме моніторинг та підтримку заходів, а також співпрацюватиме та сприятиме роботі RDO в Уряді.