Головний зміст

729 486 561d1164c2f93«Технічні проблеми, які виникали під час функціонування  інформаційно-телекомунікаційної системи «Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» впродовж першої хвилі , будуть усунені до кінця року», - про це під час брифінгу заявила голова НАЗК  Наталія Корчак. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Національне агентство проаналізувало всі технічні зауваження до роботи Реєстру під час першого етапу подання декларацій та підготувало пропозиції щодо модернізації програмного забезпечення системи е-декларування. Цими змінами передбачається забезпечення коректного внесення інформації до Реєстру, повноцінна робота веб-сайту, вдосконалення підсистеми комунікації, автоматичний контроль своєчасності подання декларацій тощо. Відповідні новації будуть внесені до системи до кінця 2016 року, щоб декларанти другого етапу мали змогу вільного доступу до Реєстру», – зазначила голова Національного агентства.
 
 
Наталія Корчак також повідомила, що вдосконалення  програмного забезпечення передбачає встановлення автоматичних критеріїв перевірки декларацій та підключення до системи інших державних реєстрів (з можливістю надсилання комбінованого запиту), експорт інформації про декларанта правоохоронним органам, тощо. 
 
 
За словами голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Леоніда Євдоченка з 1 січня 2017 року, від старту другого етапу, очікується збільшення кількості декларацій в Реєстрі до 1,5 млн.
 
 
«Під час функціонування Реєстру ми зафіксували не тільки потужні DDoS-атаки, більшість з яких мала інтелектуальний характер, але й проблеми з використанням електронного цифрового підпису, перевантаження Реєстру від  кількості запитів та звернень декларантів до публічної частини. Недієздатність веб-сайту НАЗК значно ускладнювало доступ до е-системи. Проте, незважаючи на все це, Держспецзв’язок не зафіксував жодного несанкціонованого втручання в Реєстр, що свідчить про те, що всі відомості захищені», – повідомив Леонід Євдоченко.
 
 
На наступному тижні Національне агентство планує провести круглий стіл з представниками ІТ-сфери для обговорення модернізації  програмного  забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій.
 
 
Нагадаємо, на першому етапі кампанії подано понад 118 тис. електронних документів. Серед них: 103 268 – щорічних декларацій посадовців державної служби та органів місцевого самоврядування; 1 610 подано перед звільненням та 457 – після нього. Крім цього, виправлених декларацій – 11 700, а 746 повідомлень стосуються змін в майновому стані суб'єкта декларування. Ще 757 декларацій надійшли від кандидатів на посаду.