Головний зміст

1441571034 sudСьогодні у Верховній раді презентувалинові електронні ресурси, що покликані зробити діяльність парламенту більш прозорою.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
А саме, був представлений "Портал громадського обговорення законопроектів". Даний ресурс дасть змогу  громадянам заздалегідь  ознайомитися з законопроектами, що мають  бути внесені  на обговорення парламенту чи перебувають на розгляді профільних комітетів, та взяти участь у їх обговоренні. 
 
 
Захід відбувся за участі  Петра Боднара, Першого заступника керівника Апарату Верховної Ради; Ігоря Когута, директора програми "USAID РАДА"; Сюзан Фрітц, директора регіональної місії USAD; Олексія Сидоренка, керівника Управління комп'ютеризованих систем; Володимира Крижанівського, старшого консультанта Програми "USAID РАДА" та народних депутатів України.
 
 
"Одна з ключових функцій будь-якого парламенту - чути своїх громадян та представляти їхні інтереси" - сказала Сюзан Фрітц. За її словами, на сьогодні, коли технології  збору  та розповсюдження інформації постійно змінюються, потужні демократичні парламенти та політично свідомі парламентарії у всіх країнах світу починають застосовувати електронні інструменти, аби стимулювати діалог з громадянами та залучити їх до законодавчого процесу. 
 
 
На думку народного депутата Руслана Сидоровича, без сумніву триває збільшення прозорості парламенту. " Ми мусимо дати зрозуміти людям, що більшість роботи народного депутата проходить не в сесійній залі, а триває в комітетах. Це створить можливість збільшити експертну присутність у комітетах, тож  слід популяризувати цей ресурс  передусім  саме в експертних колах. І, що важливо, розібратися, які саме законодавчі ініціативи є по-справжньому пріоритетними. Одна з вищих цілей – змінити сам алгоритм розгляду та ухвалення законів. В тому числі за допомогою таких інструментів" - наголосив парламентарій.