Головний зміст

1346603169 kak samostoyatelno zaschischatsya v sude 1Верховний Суд України висловив свою правову позицію у Постанові від 26 жовтня 2016 року по справі № 6-1395цс16.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Статтею 233 Кзпп України передбачено строки звернення до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду за вирішенням трудових спорів.
 
 
Так, у частині першій зазначеної статті передбачено, що працівник може звернутися з заявою про вирішення трудового спору безпосередньо до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду в тримісячний строк з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у справах про звільнення - в місячний строк з дня вручення копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.
 
 
Разом з тим, у частині другій цієї статті зазначено, що у разі порушення законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь-яким строком.
 
 
Проаналізувавши зміст частини другої статті 233 КЗпП України слід зробити висновок про те, що у випадку порушення роботодавцем законодавства про оплату праці звернення працівника до суду з позовом про стягнення заробітної плати, яка йому належить, тобто всіх виплат, на які працівник має право відповідно до умов трудового договору та у відповідності з державними гарантій, встановлених законодавством, незалежно від того, чи було скоєне роботодавцем нарахування таких виплат, не обмежується яким-небудь терміном.