Головний зміст

benedПро це під час Вінницького регіонального судового форуму сказав Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Він розповів про конкурс в Верховний суд та апеляційні суди, зазначивши, що Вища рада правосуддя буде прийматиме безпосередню участь в доборі суддів. Крім того, дисциплінарна палата Ради у складі 4 членів розглядатиме 100% скарг та дисциплінарні справи щодо суддів.
 
 666
 
 
Також ВРП буде брати участь у фінансовому  забезпеченні судів та формуванні суддівського корпусу: "Разом із Законом "Про Вищу раду правосуддя" у ВРУ зареєстрований законопроект про внесення змін в бюджетний кодекс, за яким участь ВРП у формуванні бюджету на фінансування судової системи  буде закріплено на законодавчому рівні" – зазначив Ігор Бенедисюк.
 
 
Мова йшла і про участь ВРП в законодавчому  процесі: "Без ВРП неможливо приймати законопроекти, які стосуються судової системи. Якщо ми зможемо на рівні парламенту відстоювати свою думку, то судова влада отримає дієвий механізм захисту судової системи".
 
 
Голова Вищої ради юстиції повідомив: "Разом з Радою Суддів України ми провели спільну нараду, щоб перейняти накопичений ними досвід захисту судової незалежності. Механізм нам законодавець дав, але ми маємо самі запровадити правила його застосування".
 
 
У доповіді він торкнувся питання фінансового забезпечення суддів: "Я за свій досвід кілька разів чув обіцянки про підвищення суддівської зарплати, але ніхто її в руки не дав. Тому я зі скептицизмом чекаю на 1 січня і сподіваюся, що держава повернеться обличчям до суддів".
 
 
На завершення Ігор Бенедисюк висловив свої надії: "Я сподіваюся, що судова влада дійсно стане владою і всі судді будуть їз задоволенням ходити на роботу".