Головний зміст

LuciukСьогодні, 11 листопада, на Вінницькому регіональному судовому форумі член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло Луцюк виступив з доповіддю на тему "Конкурсний добір суддів".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Під час промови він акцентував увагу на взаємовідносинах громадськості з судовою владою. "Я вважаю, що суд повинен так вести справу і так відноситися до людей, щоб отримувати їхню прихильність, а не призначати справу на 9 ранку і розпочати розгляд опівдні" – зауважив Павло Сергійович.
 
 
 
 
viber image1
 
 
Він також звернув увагу на оплату суддівської праці: "Судді мають масу обмежень, а я скажу: дайте зарплату - спитайте за роботу".
 
viber imageк
 
 
Павло Луцюк закликав до співпраці з адвокатурою: "Я як адвокат заявляю, що судове середовище завжди має підтримку від адвокатів. Давайте робити добру справу разом".
 
 
Також торкнувся прозорості дисциплінарного провадження: "Я не можу зрозуміти, чому у ВРЮ проходить таємне голосування по дисциплінарній скарзі? Чому це робиться таємно? Це те саме, що колегія суддів буде таємно виносити рішення один від одного. Цю систему треба змінювати - треба приймати такі рішення відкрито" – наголосив Луцюк.
 
 
 
IMG 7365 1
 
 
В доповіді член ВККС окреслив основне завдання суддівського самоврядування - обмеження впливу вулиці на суд.
Крім того, він закликав всіх професіоналів, які мають стаж роботи та навички йти на конкурс у Верховний Суд: "Суддя Верховного Суду повинен бути "другим після бога", аби йому всі довіряли".