Головний зміст

jhknhkyfСьогодні, 15 листопада, набув чинності наказ Державної судової адміністрації від 07.11.2016 № 227 про затвердження Тимчасового регламенту направлення судом електронних документів учасникам судового процесу, кримінального провадження.

 

 

 

Тимчасовий регламент визначає порядок направлення учасникам судового процесу, кримінального судочинства процесуальних документів в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до процесуального законодавства.

Документи можуть бути відправлені користувачеві судом в електронному вигляді лише після реєстрації в Системі, розміщеної на офіційному веб-порталі «Судова влада України». Тримач системи - ДСА.

Користувач зобов'язується при реєстрації в Системі вказувати достовірні відомості про себе або юридичну особу, яку він представляє. У разі відповідності та повноти внесення інформації в шаблон форми реєстрації Системою автоматично генерується адреса електронної пошти користувача в форматі: ідентифікаційний код юридичної особи або ідентифікаційний номер платника податків-фізособи (у разі відсутності - серія та номер паспорта громадянина) @mail.gov.ua.

Щоб отримувати на цю адресу документи, користувач повинен подати в суд заявку відповідно до шаблону, розміщеному на офіційному веб-порталі «Судова влада України».

Суд після виготовлення та підписання процесуального документа паралельно надсилатиме електронні копії процесуального документа, скріплені електронним цифровим підписом судді (судді-доповідача, головуючого судді), електронною поштою за вказаною адресою зареєстрованого користувача.