Головний зміст

1aaf293aacf0c6b8c6e32b2cf724de1aУ відповідності до статті 4 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство з питань запобігання корупції є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, який забезпечує формування та реалізує державну антикорупційну політику.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
НАЗК є правомочним з моменту призначення більше половини його загального кількісного складу. Цей орган повинен формуватися прозоро і відкрито, тому у ВРУ зареєстрували проект Постанови Верховної Ради України «Про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени Національного агентства з питань запобігання корупції» №5418 від 17 листопада 2016.
 
 
Нагадаємо, що конкурсна комісія, склад якої затверджує КМУ, відбирає Кандидатів на посади членів Національного агентства та здійснює організацію та проведення конкурсу.
 
 
За проектом Постанови, до складу конкурсної комісії входять:
 
 
особа, визначена Верховною Радою України за поданням комітету Верховної Ради України, до предмету відання якого належать питання боротьби з організованою злочинністю і корупцією;
особа, визначена Президентом України;
особа, визначена Кабінетом Міністрів України;
керівник спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань державної служби;
чотири особи, запропоновані громадськими об’єднаннями, що мають досвід роботи у сфері запобігання корупції, які відбираються в порядку, визначеному Положенням про конкурс.
 
 
Прийняття акту дасть можливість працювати конкурсній комісії у повному складі, що забезпечить об’єктивне проведення конкурсного відбору кандидата у члени НАЗК