Головний зміст

fgrwrhtrgrslqЄвропейська комісія «За демократію через право» (Венеціанська комісія) надасть висновок щодо проекту Закону України «Про Конституційний суд України», розроблений Радою з питань судової реформи. Після попереднього ознайомлення з текстом законопроекту, експерти Комісії провели робочу зустріч з представниками Робочої групи, яка розробляла законопроект «Про Конституційний Суд України», та Секретаріатом Ради з питань судової реформи.

 

 

 

 

Заступник Глави Адміністрації Президента України та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов висловив подяку експертам Венеціанської комісії за продуктивно співпрацю та ефективну  допомогу при розробці законодавства  у сфері правосуддя. Адже забезпечення професіоналізму, ефективністі роботи  та політичної незалежність Конституційного суду, це та мета, на реалізацію якої був розроблений законопроект. Сам висновок очікується від експертів з урахуванням українських реалій та їхнього європейського досвіду.

Зазначимо, законопроект «Про Конституційний Суд України», передбачає зміну структури, повноважень та процедури добору суддів Конституційного Суду. Також пропонується впровадити реалізацію  додаткового механізму захисту прав і свобод громадян, а саме: інституту конституційної скарги.