Головний зміст

6fti7FbBNIcВчора, 21 листопада, розпочався візит делегації Вищої ради юстиції разом з представниками Київського районного суду міста Одеси до судів Боснії та Герцеговини. Його метою є обмін досвідом  щодо роботи «Електронного суду».

 

 

 

 

DUth8FCH cE

 

kp0uYwm7t A

 

Перша робоча зустріч пройшла з представниками окружного суду міста Мостар, в ході якої гості ознайомились зі специфікою роботи «Електронного суду». Крім цього, під час екскурсії приміщеннями суду пройшло знайомство з колективом. Представники обмінялись ідеями та думками, ділились особливостями функціонування вказаного проекту

 

LGOMT dq CU

 

 

Наступна зустріч пройшла у Кантональному суді міста Мостар - він є судом другої інстанції. Під час жвавого діалогу Сергій Чванкін ставив багато питань щодо удосконалення роботи «Електронного суду». Крім цього, він цікавився яким чином розподіляються справи, які терміни їх розгляду та навантаження на суддів. Також, Сергій Анатолійович цікавився, яким чином перерозподіляються справи після відводів і самовідводів.

 

S9V2ge1iBQk

 

Нагадуємо, що в Київському районному суді запроваджено пілотний проект «Електронного суду», який дозволяє направляти до суду позови в електронному вигляді. Таке нововведення значно економить час і його важко переоцінити. Проте, в проекті є прогалини і ми сподіваємось, що ця зустріч дасть змогу удосконалити його функціонування.