Головний зміст

729 486 561d1164c2f93Cьогодні, 22 листопада, набув чинності Наказ Міністерства юстиції від 15.11.2016  № 3238/5 «Про затвердження Положення про офіс приватного виконавця».

 

 

 

 

 

 

Вказане Положення визначає вимоги до організації офіса приватного виконавця з метою забезпечення належних умов діяльності приватного виконавця, прийому відвідувачів, зберігання документів, печаток, штампів, товарно-матеріальних цінностей та архіву приватного виконавця, збереження професійної таємниці, та захищення від несанкціонованого проникнення.

Офіс повинен розміщуватися у приміщенні, яке належить приватному виконавцю на праві власності або яким приватний виконавець користується на підставі цивільно-правових угод та знаходитися в межах виконавчого округу, на території якого приватний виконавець здійснює діяльність.

В офісі не можуть здійснювати професійну діяльність особи, діяльність яких не пов'язана з вчиненням виконавчих дій чи наданням додаткових послуг правового чи технічного характеру, пов'язаних з ними.

Офіс повинен бути придатним для зберігання документів діловодства та архіву приватного виконавця та забезпечений належною охороною від незаконного проникнення.

Також повинні бути створені належні умови для прийому громадян. Обов’язковим є наявність столу та стільців для відвідувачів.

Біля входу до офіса повинна знаходитись вивіска з інформацією: найменування виконавчого округу, напис "ОФІС ПРИВАТНОГО ВИКОНАВЦЯ", прізвище, ім’я та по батькові (за наявності) приватного виконавця, графік роботи приватного виконавця та графік прийому відвідувачів, якщо він відмінний від графіка роботи.

Також передбачені умови щодо обов’язкового забезпечення офісу телефонним зв’язком та доступом до мережі Інтернет.

Відповідність офіса вимогам, встановленим  цим Положенням, перевіряється Міністерством юстиції України.За результатами перевірки складається акт про відповідність  або невідповідність офіса приватного виконавця вимогам до офіса.

Відомості що містяться в акті є підставою для внесення інформації про офіс до Єдиного реєстру приватних виконавців України.