Головний зміст

1472397975 20160501095342nВчора, 23 листопада, Уряд прийняв постанову „Деякі питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери”. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вказана постанова визначає, що 1 грудня підвищуються посадові оклади працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери.
 
Проект акта підготовлено Мінсоцполітики з метою підвищення посадових окладів працівників окремих галузей бюджетної сфери у зв’язку із зростанням з 1 грудня цього року мінімальної заробітної плати з 1450 до 1600 гривень.
 
Зокрема, постановою передбачено підвищення тарифної ставки працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки на 150 грн (на 12,7 відсотка) і встановлення її у розмірі 1335 гривень. При цьому зберігається діючий грошовий розрив між мінімальною заробітною платою та тарифною ставкою працівника першого тарифного розряду ЄТС у сумі 265 грн.
 
Відповідно до зростання посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду ЄТС та тарифних коефіцієнтів за розрядами ЄТС підвищуються посадові оклади всім категоріям працівників бюджетної сфери з дотриманням міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці.
Крім того, для недопущення „зрівнялівки” у посадових окладах окремих категорій працівників постановою передбачено встановлення диференціації розмірів посадових окладів працівників 1 - 3 тарифних розрядів ЄТС (на 5-10 гривень).