Головний зміст

dtyjbyvjnbСьогодні, 24 листопада 2016 року до Київського районного суду завітали представники  Апеляційного суду Хмельницької області на чолі з головою суду Анатолієм Марцинкевичем.

 

 

 

 

 

 

Зустріч відбулася з метою обміну досвідом між судовими установами для  підвищення ефективності їх   діяльності та зміцнення авторитету судової влади.

  • IMG_8773_1
  • IMG_8815_1
  • IMG_8834_1
  • IMG_8848_!
  • IMG_8862_1

Керівник апарату Апеляційнного суду Хмельницької області Геннадій Крупельницький, а також консультант з кадрових питань та спеціаліст з IT-технологій зустрілися з суддями Київського районного суду м.Одеси Оксаною Куриленко та Павлом Прохоровим, які розповіли про діяльність суду та основні напрями роботи.

Суддя Оксана Куриленко розповіла присутнім про  систему електронного документообігу, яка функціонує в Київському районному суді міста Одеси та  перспективи впровадження в Україні Єдиної судової інформаційної (автоматизованої) системи.

IMG 8927 1

 «Коли справа надходить до судді, громадянину доводиться чекати, поки суддя отримає відповідь від адресного бюро (втрачається два тижні, як мінімум), оскільки за Цивільним процесуальним кодексом суддя повинен перевірити місце проживання відповідача. Потім з адресного бюро приходить відповідь, і тільки тоді справа призначається до розгляду. Два тижні на запит, два тижні на відповідь - місяць втраченого часу для громадянина і суду. Тепер, направляючи запити в електронному вигляді, ми отримуємо відповіді з АДБ за один-два дні, що дуже позитивно відображається на строках розгляду справ, а також економії коштів (держава витрачає близько 20 гривень на один запит)», - зазначила Оксана Куриленко.

«Важливими досягненнями в рамках проекту є налагодження співпраці з багатьма державними установами, завдяки чому було зекономлено значні кошти на направленні документів. Ми налагодили співпрацю з Одеським науково-дослідним інститут судових експертиз, тепер ми економимо час на листуванні з експертами в рамках призначення та виконання судових експертиз», - заявив суддя Павло Прохоров.

Після змістовного діалогу з суддями для гостей провели екскурсію по приміщенню суду та показали «Електронний суд» в дії. Представники Апеляційного суду Хмельницької області могли на власні очі побачити реєстрацію справ, що надійшли в електронному вигляді, а також процес направлення запитів до адресно-довідкового бюро. Зазначимо, що на сьогоднішній день Київський районний суд міста Одеси отримав 5400 відповідей на свої запити з АДБ.

IMG 8936 1

Голова Київського районного суду м. Одеси Сергій Чванкін звернув увагу присутніх на успішне налагодження діалогу із ЗМІ. Для цього в суді працює прес-служба, яка щоденно висвітлює актуальну інформацію про діяльність суду та судові справи, які набули суспільного резонансу, на сайті суду.

 IMG 8980 2

Такі зустрічі між представниками судових установ мають  практичне значення для вирішення проблем, що виникають у роботі судів.