Головний зміст

член ВКККСУ Прилипко 1У останній зустрічі АССУ, що відбулася 25 листопада, в п'ятницю, взяв участь Сергій Миколайович Прилипко, член ВККСУ. Під час промови він звернув увагу присутніх на актуальні проблеми судової системи, що виникли у зв’язку з реформаційними змінами.

 

 

 

 

"Хочу поговорити про стан справ і проблемні питання судової системи, а саме про потенційні загрози і ризики впливу на суддів. Саме від того, чи зможе суддя поєднати справедливості і законність, залежать суспільні настрої в країні", - нагадав він. 

Як приклад, навів наставницькі слова одного з голів ВСУ: "Треба бути мудрою людиною, щоб приймати справедливі рішення і співставляти їх закону".

За його словами, пропозиція щодо онлайн-трансляції провадження по телебаченню є абсурдною: "Транслювати покази свідків по телебаченню?  Я переконаний, що цього робити в жодному разі не можна! Суд – не реаліті-шоу!"

На думку Сергія Миколайовича, створення Антикорупційного суду суттєво підриває авторитет судової влади. "Антикорупційний суд Україні не потрібний:  або ви довіряєте суду, або ні", - зазначив член ВККСУ. Закликаючи обговорити це питання, він навів наступне: "В мене є сумнів, що ті, хто намагається його створити, сьогодні не можуть вплинути на 8000 тисяч суддів, і шукають механізм такого впливу."