Головний зміст

2016 11 25 Vinnica goloviГолови адміністративних судів України ініціюють створення Асоціації голів судів, головним завданням якої стане вирішення нагальних питань, що виникають у судовій системі.

 

 

 

 

 

 

 

Це запропонували  під час робочої зустрічі голів адмінсудів, що відбулася у рамках семінару, присвяченому обговоренню питань розвитку та удосконалення адміністративної юстиції в судовій системі України який відбувсяу Вінницькому апеляційному адміністративному суді 24-25 листопада 2016 року. Про це повідомляє офіційний сайт Вищого адміністративного суду України.

 

Голова ВАСУ  Олександр Нечитайло звернув увагу присутніх на те, що нормами Закону України від 02.06.2016  «Про судоустрій і статус суддів» обмежено голів судів у можливості представляти інтереси очолюваних ними судів в органах суддівського самоврядування. Водночас діяльність органів суддівського самоврядування повинна сприяти професійним інтересам суддів та вирішувати питання внутрішньої діяльності судів. Тож виникає необхідність розроблення заходів щодо представлення інтересів голів судів в органах суддівського самоврядування. У зв’язку з цим є потреба у формуванні Асоціації голів судів, а також голів судів, які перебувають у  відставці, з метою колегіального вирішення проблемних питань, напрацювання відповідних рішень, обміну досвідом, представлення інтересів голів судів у відносинах з іншими органами, у тому числі органами суддівського самоврядування.

 

Радник Голови Вищого адміністративного суду України  Михайло Цуркан зазначив,  що згідно Закону України від 22.03.2012 № 4572-VI «Про громадські об’єднання» проблем для створення Асоціації немає, однак першочерговим є формування стратегії розвитку Асоціації голів судів, утворення ініціативної групи (організаційного комітету) та напрацювання проекту Статуту Асоціації голів судів.

 

Учасники засідання також запропонували залучити до Асоціації голів господарських судів і судів загальної юрисдикції.