Головний зміст

IMG 7809Сьогодні, 15 листопада, у Київському районному суді міста Одеси пройшла робоча зустріч з представниками Іванівського районного суду Одеської області на чолі з Русланом Тимчуком.

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі обговорили питання «Електронного суду», організації роботи судових сайтів, необхідності співпраці зі ЗМІ, школами, вищими навчальними закладами. Голова Київського районного суду Чванкін Сергій Анатолійович поділився досвідом роботи та позитивними сторонами «Електронного суду»: це гарна можливість зробити крок назустріч громадськості, адже проект спростить доступ до правосуддя.

 

IMG 7830 1

 

Cергій Чванкін акцентував увагу гостей на ситуації, яка склалась в судах сьогодні: "Політика чиновників направлена на те, щоб ще раз показати суддів у невигідному становищі та чинити тиск проти них. Проте ми знайшли вихід із ситуації – це співпраця зі ЗМІ. Якщо ми не будемо висвітлювати свої позитивні сторони, то за нас це ніхто не зробить. Співпраця зі ЗМІ – це не піар, а відкритість, бо нам нема чого приховувати. Всі бажаючи можуть подивитись суддям у вічі, адже ситуація зараз така, що ми повинні розповісти людям, що ж таке "суд". Кожен має знати, що його права будуть захищені".

 

IMG 7833 1

Сергій Анатолійович розповів про "Дні відкритих дверей": під час таких заходів студенти юридичних вузів та навіть школярі навідуються до Київського районного суду та знайомляться з тим, як працює судова влада".

 

IMG 7815 1

 

Окремим питанням  стало надання благодійної допомоги: «Зробити добро близьким – це не благодійність, а наш обов’язок. Допоможіть тим, хто дійсно цього потребує: сироти, хворі на ДЦП, ветерани. Дітям буде приємно, а вашому серцю тепло»,- зазначив він.

В ході конструктивного діалогу Руслан Тимчук розповів про наміри Іванівського районного суду організувати круглий стіл, де обговорять проблемні питання доступу населення до безоплатної правової допомоги. Суддя анонсував, що на захід запросять правників (адвокатів, нотаріусів, поліцейських), органи державної влади та громадськість.

Голова Київського районного суду наголосив на необхідності інформування населення про роботу суду, зокрема за допомогою веб-сервісу. "На базі нашого суду функціонує сайт, який щодня висвітлює не лише наші новини та резонансні справи, а й і корисну для громадян інформацію», - підсумував він.

 

IMG 7893 1

 

IMG 7927 1

 

 

IMG 7969 1

 

IMG 7980

 

Серед численних рекомендацій щодо створення Іванівським районним судом власного веб-сайту Сергій Чванкін зазначив: "Поставте собі мету щоденно коротко й інформативно висвітлювати важливі події вашого суду. Обов'язково діліться своїми новинами в соціальних мережах, наприклад Facebook. Саме так формується імідж конкретного суду та судової влади загалом".

 

IMG 7982

 

Після бесіди гостям провели екскурсію по суду, в ході якої у кожній з канцелярій вони отримали відповіді на запитання щодо особливостей роботи "Електронного суду". Представники Іванівського районного суду подякували за рекомендації та зазначили важливість цієї зустрічі, адже суди налаштовані на подальшу співпрацю та обмін досвідом.