Головний зміст

corupciyaНа виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 05 жовтня 2016 року № 803-р НАЗК затвердило План заходів щодо запобігання корупції. 

 

 

 

 

 

Відповідно до Плану, Національне агентство з питань запобігання корупції створить механізм залучення громадськості до формування, реалізації та моніторингу антикорупційної політики. Метою створення такого механізму є формування нетерпимості до будь-яких видів корупційних проявів та мотивація громадян до активної протидії корупції.

Також це допоможе здійснити переконання громадян у необхідності та можливості змін, що призведуть до доброчесної влади; створення комплексних, довгострокових та збалансованих комунікацій, що спрямовуватимуться на підвищення рівня обізнаності суспільства та підвищення рівня обізнаності громадян з особливостями роботи Національного агентства.

Також в рамках Плану заходів буде розроблено Типову антикорупційну програму юридичної особи та Методичні рекомендації щодо запобігання корупції у приватному секторі. Вказані документи планують затвердити в березні – квітні 2017 року.  

Одночасно НАЗК визначить заходи щодо підвищення ефективності роботи уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції у діяльності державних органів.

Посилення зазначеного інституту дасть змогу підвищити ефективність їх роботи, що у свою чергу забезпечить:

              виявлення, протидію та запобігання корупції у діяльності органів державної влади;

             підвищення інформованості спеціалістів органів державної влади щодо протидії і запобігання корупції;

             зменшення впливу корупціогенних ризиків на діяльність органів державної влади та досягнення ефективних результатів при виконанні їх повноважень із мінімальними втратами фінансових ресурсів;

              підвищення позицій України у міжнародних рейтингах, що оцінюють рівень корупції.

Поряд з цим НАЗК розробило тренінговий навчальний курс для працівників державних органів та посадових осіб місцевого самоврядування.

Такі заходи сприятимуть формуванню єдиної практики застосування норм антикорупційного законодавства посадовими особами вказаних органів.