Головний зміст

korПро це під час міжнародної конференції  «Корупція як загроза національній безпеці України: попереджаємо, протидіємо, переслідуємо», зазначила голова НАЗК Наталія Корчак.

 

 

 

 

 

 

Під час конференції учасники  обговорили питання  визначення соціальних причин поширення корупції, превентивної антикорупційної діяльності, підстави притягнення до юридичної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, їх правові наслідки, завершення розбудови системи державних органів, створених з метою активізації протидії корупції. Також серед обговорених тем  були -   оновлення та вдосконалення   законодавства у сфері протидії корупції  з урахуванням  відповідного міжнародного досвіду.

Учасники дійшли до висновку, що для подолання корупції в Україні має відбутися перелом свідомості, який зумовить інший підхід  до життя кожної людини. Тільки тоді у  суспільстві зникнуть стереотипи  стосовно того, що вирішення питань і проблем  можливе тільки шляхом неправомірних рішень. 

«Корупція сьогодні перебуває в психологічній площині, бо починається в свідомості кожного. Кожен українець наразі  є головним суб’єктом антикорупційних реформ, адже його власна позиція  - брати хабар, давати, споглядати мовчки чи реагувати на корупційні факти, зумовлює успішність цих реформ та їх стратегію.  Якщо корупція є тим явищем, з яким ми не хочемо миритися, з чим неможливо жити, значить цей перелом свідомості відбувається», - зауважила Наталія Корчак під час панельної дискусії.