Головний зміст

072Сьогодні ВРУ не набрала потрібну кількість голосів для схвалення законопроекту №1591 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення відкритості та доступу до інформації про діяльність Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Законопроектом пропонується внести зміни до законів України “Про статус народного депутата України”, “Про комітети Верховної Ради України”, Регламенту Верховної Ради України.
 
Необхідність прийняття законопроекту пояснюється недостатнім рівнем прозорості і відкритості в діяльності єдиного законодавчого органу України – Верховної Ради України, її комітетів та народних депутатів України, потребою посилити підзвітність народних депутатів України та вдосконалити механізми забезпечення їх доброчесності. 
Проект закону передбачає оприлюднення на веб-сторінці народного депутата України на офіційному веб-сайті Верховної Ради повного переліку його помічників-консультантів.
Також планується забезпечити оприлюднення на офіційному веб-сайті Верховної Ради інформації про розмір коштів на оренду житла і винайм готелю, що отримуються народними депутатами України, а також інформації про отриману народним депутатом компенсацію витрат на проїзд.
Крім того, пропонується:
- передбачити обов'язкову пряму трансляцію в мережі Інтернет пленарних засідань Верховної Ради України;
- встановити обов’язкове оприлюднення кошторису Верховної Ради України та його проекту на офіційному веб-сайті Верховної Ради України;
- передбачити оприлюднення на офіційному веб-сайті Верховної Ради України протоколів та стенограм засідань Погоджувальної ради;
- передбачити оприлюднення на офіційному веб-сайті Верховної Ради повних текстів депутатських запитів.