Головний зміст

15923Розповідаючи під час Конференції з аграрного права про законодавче забезпечення аграрних реформ, народний депутат Вадим Івченко за традицією останніх часів згадав суддів. Про що невдовзі, ймовірно, пошкодував.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Зокрема, для ілюстрації наявних проблем на ринку землі, він заявив, що у 100% суддів є власний бізнес і вони, як посередники, що мають гроші, можуть вкладати їх у землю і, таким чином, володітимуть землею не прості фермери, які обробляють землю, а ті, хто має фінансові ресурси.
 
Закиди політика про власний бізнес не залишили без уваги присутні на заході служителі Феміди. Так, суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Марина Бояринцева поставила вимогу, аби депутат вибачився за свої слова, адже такі заяви не відповідають дійсності. Її підтримав суддя Київського апеляційного господарського суду Михайло Чорногуз, який звернув увагу присутніх, що приїхав на конференцію громадським транспортом. Він продемонстрував жетони на метро і запитав поради у В.Івченка, як їх можна обміняти на земельні ділянки.
 
Те, що в Україні є порядні судді, підтвердив партнер Integrites Денис Кіценко, який теж емоційно сприйняв заяву політика.
 
До речі, аудиторія зустрічала репліки суддів оплесками.
 
Тож В.Івченку нічого не лишалося, як визнати свою неправоту і попросити вибачення за висловлювання.
 
Джерело: http://zib.com.ua/