Головний зміст

nabu logoВ Україні необхідно на законодавчому рівні запровадити механізм угоди зі слідством, який би дозволив пом’якшувати покарання для осіб, котрі співпрацюють зі слідством та в повному обсязі відшкодовують збитки, завдані їхніми діями державі. В інтерв’ю «Укрінформу» директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник наголосив, що наразі такий механізм в українському законодавстві відсутній.
 
 
 
 
 
 
«Зараз ми не можемо запропонувати особі, яка погодилася на співпрацю зі слідством, умовний термін покарання або призначення покарання нижче межі санкцій Кримінального кодексу. Наприклад, у провадженні щодо розкрадання в особливо великих розмірах, що передбачає міру покарання від 7 до 12 років, ми можемо запросити для людини, яка відіграє не головну роль у злочині, 7 років позбавлення волі. Така пропозиція не може налаштовувати на співпрацю зі слідством», – зазначив А.Ситник.
 
Він нагадав, що для законодавчого врегулювання питання угоди зі слідством необхідно внести зміни до чинних Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України, які ініціює НАБУ.