Головний зміст

38498813819 травня 2016 року Вища рада юстиції розглянула матеріали перевірки, проведеної членом ВРЮ Мамонтовою І.Ю. за заявою заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., переданою на розгляд Ради Тимчасовою спеціальною комісією з перевірки суддів судів загальної юрисдикції, та прийняла рішення відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Святошинського районного суду міста Києва П’ятничук Інни Віталіївни.
 
 
 
 
 
«Допущені суддею П’ятничук І.В. грубі порушення законодавства свідчать про наявність в її діях ознак порушення присяги», – зазначила, оголошуючи результати перевірки член ВРЮ, доповідач у справі Ірина Мамонтова.
 
Під час розгляду дисциплінарної справи ВРЮ має надати оцінку діям слідчого судді Святошинського райсуду міста Києва П’ятничук І.В. під час постановлення ухвали про обрання низці активістів Євромайдану запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Нагадаємо, що ВРЮ завершила розгляд висновків ТСК стосовно 45 суддів і розпочала розгляд 234 матеріалів стосовно 305 суддів, відносно яких Тимчасова спеціальна комісія не встигла завершити перевірки та ухвалити висновки. Відповідно до частини п’ятої статті 2 Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» заяви, щодо яких ТСК не встигла прийняти рішення до закінчення своїх повноважень, передаються до Вищої ради юстиції для продовження їх розгляду за загальною процедурою.