Головний зміст

387На засіданні Ради з питань судової реформи під головуванням Президента Петра Порошенка обговорили проект змін до Конституції країни в частині правосуддя, а також проект нового Закону України «Про судоустрій та статус суддів». Участь у заході взяли члени Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк та члени ВРЮ Андрій Бойко та Вадим Беляневич.
 
 
 
 
 
 
 
 
Учасники зібрання  обмінялися думками з приводу ключових новел нової редакції Закону України «Про судоустрій та статус суддів». Глава держави, зокрема, зазначив, що проектом пропонується формування трьохланкової судової системи, створення Верховного суду, в якому зможуть взяти участь через конкурс чесні судді, а також адвокати та науковці, деполітизації судочинства та інших новелах законопроекту.
 
Голова Вищої ради юстиції під час засідання Ради з питань судової  реформи ще раз наголосив на необхідності створення дієвого механізму координації роботи всіх органів у сфері судової влади, а також наділення Вищої ради правосуддя у майбутньому правом надавати висновки щодо усіх законопроектів, які стосуються судоустрою і статусу суддів.
 
Глава держави запропонував, щоб судова реформа була проголосована вже у червні. «Нам всім потрібно бути твердо переконаними, що у Верховної Ради буде достатньо мудрості, сили, наполегливості і єдності для того, щоб історичне конституційне рішення про внесення змін до Конституції в частині правосуддя було ухвалено», – наголосив Президент і зазначив, що також необхідно забезпечити прийняття законодавчих актів, які супроводжуватимуть ці зміни до Конституції.