Головний зміст

sud reforma0ne0nado ukr 28 03 2016У середу, 18 травня 2016 року під час виступу в парламенті міністр юстиції Павло Петренко закликав народних депутатів не обирати безстроково суддів, у яких закінчився термін повноважень.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Є ініціатива. На сьогоднішній день в парламенті на голосуванні близько 800 суддів, які призначалися на посаду під час правління Януковича. Вони отримують заробітну плату, але не відправляють правосуддя, оскільки у них закінчився п'ятирічний термін.
 
У мене є пропозиція. Давайте їх відпустимо на волю. Оголосимо на ці місця конкурс і можемо дуже швидко отримати нових суддів, які пройдуть в місцеві суди і спілкуватимуться з українськими громадянами. Це буде першим кроком судової реформи, який до того ж не вимагає змін Конституції, або двох-трьох років. Цей крок може зробити парламент за одне сесійне засідання, якщо на це буде політична воля.
 
Відпустимо їх. Нехай вони йдуть працювати в іншу сферу або можуть йти на конкурс.
 
Таке моя особиста пропозиція. Якщо є її підтримка, то Міністерство юстиції готове це реалізувати і максимально просувати в суспільстві.
 
Я думаю, що українці підтримають ідею того, що з'являться нові 800 суддів, а це майже 15% суддівського корпусу, які повинні бути обрані на публічних конкурсах. Суспільство має бачити, чому той чи інший кандидат став суддею. Чинне законодавство це передбачає. Потрібна політична воля депутатів парламенту », - підкреслив міністр юстиції.
 
Джерело: http://sud.ua/