Головний зміст

59569ed407b2eff4e84efc4585b4e017 XL11 травня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України на підставі клопотання в.о. Генерального прокурора України прийнято рішення відсторонити суддю від займаної посади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Так, у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності Комісія відсторонила строком на 2 місяці Горбатенко Олену Михайлівну від посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області.
 
 
Розгляд клопотання про продовження строку відсторонення Лазюка Сергія Володимировича від посади судді Дзержинського районного суду міста Харкова Комісією відкладено.
 
 
 
Довідково:
Суддя Горбатенко О.М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди у значному розмірі для себе та третьої особи за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.
 
 
Суддю Лазюка С.В. рішенням Комісії від 11 березня 2016 року відсторонено від посади судді по 03 квітня 2016 року, а рішенням Комісії від 04 квітня 2016 року строк відсторонення продовжено на 1 місяць.
 
 
Суддя Лазюк С.В. підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.