Головний зміст

min just petrenkoЗапуск системи електронного декларування доходів у 2016 році є основним завданням для всіх гілок влади. Про це під час парламентських слухань на тему "Стан реалізації основ антикорупційної політики на Україні" заявив міністр юстиції Павло Петренко.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"Це наш спільний обов'язок, щоб в цьому році державні службовці, які займають високі посади, подали свої декларації в електронному вигляді, і щоб ці декларації стали публічними. І інформація, яка в них знаходиться, була такою, щоб можна було б її перевірити і звірити з усіма реєстрами ", - заявив Петренко, зазначивши, що тоді можна буде говорити про те, що контроль прозорості діяльності державних службовців реально заробив.
 
"Ті, хто не готовий служити Україні, у них є два варіанти: або зараз звільнитися, або, вибачте, потім сісти в тюрму", - додав П.Петренко.
 
Міністр також нагадав, що після введення системи електронного декларування на в Україні почнуть діяти норми Кримінального Кодексу про недостовірної інформації в декларації і незаконному збагаченні.
 
"Це основні склади злочинів, які НАБУ може ефективно розслідувати при наявності такого механізму, як електронне декларування", - додав П.Петренко.