Головний зміст

60212 травня 2016 року о 10 годині у будівлі Верховного Суду України (м.Київ, вул. П.Орлика, 8) відбудеться засідання Ради суддів України. Про це повідомив прес-центр судової влади.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Орієнтовний порядок денний складатиметься з чотирьох питань. Члени Ради суддів України планують розглянуть питання "Про реалізацію Системи оцінювання роботи суду", розглянуть заяви суддів та нададуть роз'яснення стосовно наявності у їхній діяльності реального або потенційного конфлікту інтересів, а також заходів щодо їх запобігання або врегулювання.
 
Під час засідання буде розглянуто і питання щодо формування складу громадської ради при Раді суддів України. Рішення про створення громадської ради при РСУ було прийнято п'ятого лютого 2015 року.
 
Відповідно до Положення про громадську раду при Раді суддів України, до складу громадської ради можуть бути обрані представники юридичної громадськості: судді у відставці, працівники органів прокуратури у відставці, вчені-юристи, адвокати та інші особи, що мають вищу юридичну освіту, стаж роботи у галузі права та не перебувають на державній службі.Склад громадської ради формується на спеціальному засіданні Ради суддів України шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та зареєстровані Радою суддів України. Кількісний склад громадської ради визначається Радою суддів України та не може перевищувати 20 осіб. Строк повноважень складу громадської ради становить два роки, але не може перевищувати строку повноважень поточного складу Ради суддів України. Членство в громадській раді є індивідуальним.
 
Акредитація ЗМІ на засідання Ради суддів України обов'язкова до 17 години 11 квітня 2016 року за телефонами: (044) 277-76-34, (044) 277-76-33 або e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.