Головний зміст

image2На засіданні 19 травня 2016 року Вища рада юстиції, розглянувши матеріали перевірки, проведеної членом Вищої ради юстиції Гусаком Миколою Борисовичем за скаргою директора Харківської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Пивовар А.С. та повторною скаргою в.о. голови правління АБ «Укргазбанк» Дубровіна О.В., прийняла рішення відкрити дисциплінарну справустосовно суддів Вищого господарського суду України Ємельянова Артура Станіславовича та Воліка Івана Миколайовича.
 
 
 
 
 
Як повідомив доповідач – член ВРЮ Микола Гусак, у скаргах вказується, що судді ВГСУ Ємельянов А.С. та Волік І.М. порушили норми процесуального права при розгляді касаційних скарг ПАТ АБ «УКРГАЗБАНК» на постанову Харківського апеляційного господарського суду за позовом КС «Слобода-Кредит» до банку про визнання недійсним договору про заставу майнових прав та договору про відступлення права вимоги на 3 500 000 грн. Зокрема, касаційна скарга з різних підстав тричі поверталася судом позивачам без розгляду.
 
Заявники наголошують, що ці дії суддів позбавили банк будь-якої можливості скористатися своїм правом касаційного оскарження постанови Харківського апеляційного господарського суду, чим було забезпечено можливість стягнути з банку зазначену суму позивачем в іншому судовому процесі.
 
«З огляду на викладене в діях суддів ВГСУ Ємельянова А.С. та Воліка І.М. вбачаються порушення норм процесуального права, що свідчать про наявність ознак порушення присяги. Оскільки такі факти можуть бути встановлені лише за наслідками розгляду дисциплінарної справи, пропоную відкрити дисциплінарну справу стосовно зазначених суддів», – підсумував М.Гусак.