Головний зміст

fye45f35uye5
 
 
 
 
 
Якщо ваш роботодавець порушує встановлену норму закону, ви маєте право притягнути його до відповідальності.
 
 
 
 
 
Відповідно до Кодексу законів про працю України заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективним органом, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
 
Закон надає вам можливість звернутися до суду для стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати відповідно до ст. 95 Цивільного процесуального кодексу України.
 
У разі невиплати з вини власника належних звільненому працівникові сум у зазначений строк, підприємство повинно виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки до фактичного розрахунку (стаття 117 КЗпП України).
 
Варто зауважити, якщо сума заборгованості чітко вказана у довідці від підприємства, в такому випадку ви маєте право звернутись до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення невиплаченої заробітної плати. Проте, якщо заборгованість не вказана у довідці у повному обсязі та її необхідно додатково обчислювати (зокрема, відповідно до статті 117 КЗпП України), то необхідно подавати позовну заяву про стягнення невиплаченої заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку.
 
До заяви, яку необхідно подавати до суду, додаються документи:
  • копія трудової книжки, довідка з місця роботи, наказ про прийняття на роботу та про звільнення тощо;
  • довідка про суму заборгованості із заробітної плати, яку видає бухгалтерія.
Нагадаємо, відповідно до ст. 175 Кримінального Кодексу України, безпідставна невиплата заробітної плати більше як за один місяць карається штрафом, виправними роботами або позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Тому ви маєте право подати заяву до районного відділу міліції для захисту законних прав та інтересів.