Головний зміст

advocat naauНААУ повторно звернулася до заступника Глави Адміністрації Президента, координатора Ради з питань судової реформи Олексія Філатова з пропозицією включити до складу робочої групи з реформи адвокатури представників органів адвокатського самоврядування.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лист голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової направлений 24 травня.
 
 
НААУ неодноразово висловлювала стурбованість з приводу невідповідного представництва адвокатури в робочій групі. Ситуація, яка склалася через блокування пропозицій по змісту законопроекту та фактичного виключення адвокатури з участі в роботій групі, була обговорена на позачерговому засіданні Ради адвокатів 20 травня. Члени Ради адвокатів, як вищого органу адвокатського самоврядування поділяють ці оцінки та наголошують на тому, що удосконалення роботи органів адвокатського самоврядування є прерогативою професійної спільноти. Відповідно до закону, адвокатів України представляє єдина професійна організація адвокатів – Національна асоціація адвокатів України.
 
 
Зміст законопроекту, який зараз розробляється робочою групою, також не повною мірою відповідає інтересам адвокатури. Найбільше занепокоєння викликають зміни до системи органів адвокатського самоврядування, які закладають ризики руйнації ефективно функціонуючої системи адвокатського самоврядування.
 
 
“З урахуванням рішення Ради адвокатів України та попередніх звернень НААУ, повторно просимо Вас включити від НААУ до складу робочої групи членів вищих та регіональних органів адвокатського самоврядування, яких уповноважила на те вся адвокатська спільнота, та винести на обговорення робочої групи пропозиції і зауваження НААУ”, - ідеться у листі.
 
 
Окрім того, за дорученням Ради адвокатів України від імені адвокатури України Лідія Ізовітова уповноважена звернутися до Президента України з метою привернення уваги Глави держави до потенційних загроз незалежності адвокатури, які несе сформований без участі адвокатів законопроект Ради з питань судової реформи.