Головний зміст

118685Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко сьогодні, 16 травня, у режимі відеоконференцзв'язку взяла участь у засіданні круглого столу на тему "Судова практика: вплив на суддівську кар’єру", який зорганізували і провели у Вінницькому апеляційному адміністративному суд.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Вона привітала учасників форуму і подякувала за ініціативу в піднятті питання застосування судової практики та її впливу на суддівську кар'єру. Валентина Сімоненко зазначила, що кодифікація та інвентаризація діючого в Україні законодавства – це вимога часу. "Я вже зверталася з цим питанням до Президента України і до Голови Верховної Ради України, адже, часто, наявність діаметрально протилежних рішень за однакових обставин, зумовлюються саме невизначеністю чинного законодавства", - відзначила очільниця суддівського самоврядування. Вона також інформувала учасників засідання, що до вирішення цього питання, на її прохання, вже долучилася Асоціація розвитку суддівського самоврядування України.
 
"Визначеність, компетентність, передбачуваність і справедливість закону, визначає компетентність, справедливість і зрозумілість рішення, яке приймається суддею. Звідси, зрозумілою та усталеною має бути і судова практика. Допоки ж, така, на перший погляд, чисто судова проблематика, не сприяє авторитету судової влади", - сказала Валентина Сімоненко.
 
Голова Ради суддів України також зазначила, що судова практика, її узагальнення, аналіз і застосування – це безпосереднє питання Вищих судів, які повинні з більшою відповідальністю ставитися до напрацювань з усталеної судової практики, та Верховного Суду України.