Головний зміст

6200620 травня 2016 року на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розглядалось клопотання в.о. Генерального прокурора України про продовження строку відсторонення судді від посади у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Комісія вирішила повернути клопотання щодо продовження строку відсторонення Вознюка Сергія Михайловича від посади судді та голови Бориспільського міськрайонного суду Київської області у зв’язку з недотриманням вимог статті 155 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Клопотання судді Авдіївського міського суду Донецької області Панченко Олени Олександрівни про скасування рішення Комісії від 24 січня 2012 року № 1/вп-12 про відсторонення від посади залишено без розгляду.
 
Довідково:
 
Суддя Вознюк С.М.
 
Рішенням Комісії від 02 вересня 2015 року суддю Вознюка С.М. відсторонено від посади строком на два місяці, а рішеннями від 02 листопада, 30 листопада, 25 грудня 2015 року, 25 січня, 22 лютого, 22 березня та 22 квітня 2016 року строк відсторонення продовжено на один місяць.
 
Суддя Вознюк С.М. обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної ухвали, якою звільнив засудженого за вчинення злочинів, один з яких є тяжким, від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі за станом здоров’я.